Проф. д.н. Любомир Стойков
board member

PR мениджър и моден експерт

Проф. д.н. Любомир Стойков

Проф. д.н. Любомир Стойков е културолог, изкуствовед, журналист, PR мениджър, ТВ водещ и медиен експерт. Преподава в УНСС, в СУ „Св. Климент Охридски“, в Националната художествена академия и в ПУ „П. Хилендарски“. Неговите научни и творчески интереси включват култура, медии, бизнес комуникация, връзки с обществеността, имиджмейкърство, фирмена култура, моден дизайн, теория на модата, моден маркетинг, реклама, лайфстайл журналистика и др. Основател, съосновател и ръководител е на магистърските програми по „Връзки с обществеността“ в УНСС, и по „Лайфстайл журналистика“ във ФЖМК при СУ „Св.Климент Охридски“.

Автор е на 20 научни и публицистични книги. Обучил е хиляди студенти, дипломанти и докторанти по бизнес комуникация, връзки с обществеността, журналистика, моден дизайн, медии и др. Сценарист и водещ е на десетки документални филми и кореспонденции от Ню Йорк, Париж, Лондон, Милано, Рим, Торонто, Москва, Кейптаун, Хайделберг, Шанхай, Барселона, Мюнхен, Берлин и др.

Създател и председател на Академията за мода. Член е на Съюза на учените в България и на Съюза на българските журналисти. Член е също така на Американското общество за връзки с обществеността (PRSA), на Метрополитън мюзиъм – Ню Йорк и на International Association for Media and Communication Research (IAMCR).

Носител е на наградите „Златно перо“ на СБЖ, Почетен знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента за принос към развитието на българската журналистика и журналистическото образование, Почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура, наука и образование, „Златен век – звезда“ на Министерството на културата за принос към културата и изкуството, „Жълта роза“ на Зонта Клуб София за принос към подобряване статуса на жените по света, Почетен плакет за принос към изграждането на ценности в българската младеж – от Министерството на младежта и спорта и др.

Обратно към всички

Проф. д.н. Любомир Стойков

     Нашите
Контакти

Мила Векова
Представител за България

Ралица Бехар
Мениджър

„Вип Медиа“ ЕООД
Официален представител на Superbrands за България
 

     Вашата
Номинация

Номинирайте Вашите предпочитани марки, за да сте сигурни, че те ще бъдат включени в списъка за предстоящото гласуване на Борда и потребителите за Superbrands. Номинирането на една и съща марка няколко пъти не влияе върху финалния резултат.